Blog


Wanneer komt de autonome drone?

Laatst aangepast op vrijdag, 03 februari 2017 10:13
Geschreven door 
In Amerika is een nieuw tijdperk aangebroken met een nieuwe president die alles anders wilt doen. 

Donald Trump is vanaf afgelopen vrijdag 6 uur Nederlandse tijd president van Amerika geworden. En naast de inauguratie waren alle protesten over de hele wereld misschien nog wel meer in het nieuws. Velen willen deze man niet als president, omdat ze bang zijn voor de dingen die hij gaat veranderen. Een van de veranderingen is al doorgevoerd in Washington: 4.000 mensen die werkte voor Obama zijn ontslagen en hier moeten nieuwe mensen voor komen.


Onder deze mensen zitten ook robot experts in het Pentagon. Deze mensen waren degene die de drones besturen in oorlogsgebieden. Een grote zorg hangt boven hun hoofd: krijgen wij wel vervanging of worden oorlogsdrones autonoom?

Op dit moment zijn er nog veel van deze mensen zonder directe opvolger. De stap richting autonome machines wordt een steeds grotere werkelijkheid. Er zijn al de zelfrijdende auto's, en drones zijn ook niet ver weg. Volgens de vertrekkende experts zullen drones nooit een mogelijkheid krijgen om te moorden zonder dat er een mens achter de knoppen zit. Ookal zit die persoon aan de andere kant van de wereld, het moet een menselijke beslissing blijven. We gaan meemaken wat de rol wordt van autonome machines in het tijdperk van Trump. 

 

Bron: drone-nieuws.nl

Niels

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.