Blog


Makers van Lily drone aangeklaagd voor misleidende video

Laatst aangepast op vrijdag, 03 februari 2017 10:15
Geschreven door 

De Lily drone is volop in het nieuws, en niet op een positieve manier.

De drone gaat er nooit komen. Het project is gestaakt. Toch kloppen er nog meer dingen niet aan Lily Robotics. De promotievideo die zij maakte voor de Lily drone bevat beelden van een DJI drone die veel professioneler is dan Lily.

 

In de video zijn prachtige beelden te zien op hoge kwaliteit, alleen deze beelden zijn gemaakt met een DJI Inspire drone. Dit is een professionele filmdrone, anders dan de selfie-drone die het probeert te verkopen. Voor zo'n prijs krijg je nooit zulke kwaliteit, maar dat wordt niet duidelijk in de video. De promotievideo is niet de enige video die Lily Robotics had gemaakt met andere camera's. Zo zouden ze in andere video's een GoPro hebben gebruikt die vastgemaakt zat aan de Lily drone.

De aanklacht kwam een dag na het faillissement van het bedrijf. De San Francisco District Attorney, die zich bezig houdt met het aanklagen van criminele activiteiten, eist dat Lily Robotics een boete van 2500 dollar betaalt per moment dat er misleiding voorkwam in een video. In totaal zou dat een boete worden van 300 miljoen dollar voor het al failliete bedrijf.

 

Bron: drone-nieuws.nl

Niels

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.