Blog


Boeing basisstation voor drones

Laatst aangepast op vrijdag, 03 februari 2017 10:51
Geschreven door 

Boeing stapt van de enorme vliegtuigen even over op het kleinere werk. 

Drones worden voor steeds meer doeleinden ingezet. Ze worden steeds belangrijker en normaler in de samenleving. Er zit echter nog een groot nadeel aan drones: ze hebben maar een beperkte vliegtijd en moeten vaak terugkeren om batterijen te laten wisselen. Boeing wilt een project opzetten om dit makkelijker te maken.

Het idee is een basisstation waar de drone naartoe gaat in plaats van de piloot. Op dit station worden de accu' s verwisselt en de lege aan de lader gelegd. Bijkomend kunnen de videobeelden ook nog eens geupload worden en kunnen er nieuwe vliegroutes ingepland worden. Dit allemaal om de drone bijna permanent in de lucht te houden.

Voor een filmdrone of hobbyist is dit leuk, maar niet haalbaar. Het veld dat Boeing dan ook wilt raken is de militaire inzet van drones. Zo kunnen vliegmissies langer duren en kunnen ze met minder moeite een omgeving verkennen. Drones worden in het leger ook nog wel eens ingezet als beveiliging, waarbij ze op een punt stil hangen om een straat in de gaten te houden. Behalve militaire doeleinden zou dit systeem ook helpen voor drones met reddingsacties, zoals bij natuurrampen. 

boeing drone station

De tekening van Boeing met de mogelijke plekken waar een basisstation neergezet kan worden.

Het basisstation kan op meerdere plekken neergezet worden. De grond is mogelijk, maar het dak van een huis zou beter zijn. Het zou zelfs mogelijk zijn om een basisstation te bouwen in een elektriciteitsmast. Dan zou het directe stroom kunnen gebruiken van de mast. Het voordeel van een dak of elektriciteitsmast is dat ze onopgemerkt blijven. 

 

Bron: drone-nieuws.nl

 

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.