Blog


Steeds meer mensen halen hun brevet voor drones

Laatst aangepast op vrijdag, 03 februari 2017 11:04
Geschreven door 

Iedereen die professioneel vliegt heeft een brevet nodig. Meer en meer mensen lijken daar interesse in te hebben. 

In 2016 haalde 230 mensen hun bewijs van het beheersen van een drone. Vaak denken we aan de dronepiloot die in de filmsector zijn brood verdient als de 'professional'. Natuurlijk is dat ook waar, maar er zijn meerdere onderdelen waarbij een dronebrevet noodzakelijk is. Denk bijvoorbeeld aan een inspectie. Windmolens, zendmasten en andere grote bouwwerken moeten vaak geïnspecteerd worden of ze nog veilig zijn. Met een drone een rondje vliegen is makkelijker dan iemand naar boven sturen. Ook deze bestuurders van de drone moeten hun brevet halen.

Hobbyisten hoeven nog niet een test af te leggen om een drone te vliegen. Iedereen mag het, alleen wel met bepaalde regels. Het verplichten van een brevet voor iedereen zal ook weinig positieve gevoelens vrijmaken. Alleen zouden wel meer mensen op de hoogte zijn van wat mag en wat geen goed idee is. Vooral rondom vliegvelden zouden minder ongelukken gebeuren. 

Het behalen van je brevet is ook niet bepaald goedkoop. Gemiddeld ben je rond de 3500 euro kwijt. Maar er is echter ook een light versie die een stuk goedkoper is. Het verschil is dat voor een light alleen een theorie-examen nodig is. 

Het behalen van een brevet heeft meerdere voordelen. De voornaamste reden is dat je dan geld mag gaan verdienen met de beelden die je maakt. Wel zijn de regels strenger met betrekking tot gebieden waar je mag vliegen. Een ander voordeel is dat je goed te horen krijgt wat alle actuele regels zijn. Er is nog veel onduidelijkheid rond drones. Als meer mensen een brevet halen, zou het mogelijk meer zwart-wit gaan worden. 

 

Bron: drone-nieuws.nl

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.