Blog


Je huis laten bewaken door een drone

Laatst aangepast op vrijdag, 03 februari 2017 11:08
Geschreven door 

De science-fiction films komen steeds dichterbij: je huis wordt bewaakt door een drone. 

Veiligheid is een van de onderwerpen waarop altijd gestreefd zal worden voor nieuwere technologie. Het Amerikaanse bedrijf Sunflower Labs heeft deze week een nieuw veiligheidssysteem aangekondigd dat je gevaar laat inspecteren door een drone. 

Het werkt als volgd: Sunflower Home awareness System werkt met slimme lampjes die rondom je huis worden neergezet. Deze lampjes kunnen bewegingen en geluid waarnemen. Door kunstmatige intelligentie wordt bedacht of de beweging opgevat wordt als een dreiging of niet. Een postbode kan bijvoorbeeld aan de manier van het huis benaderen en de tijd dat hij aan de deur staat geprogrammeerd worden als 'veilig'. Komt er echter iemand die niet als veilig gezien wordt, dan zal er een bericht naar je smartphone gestuurd worden. Er staat dat er een beweging is gedetecteerd en wat je ermee wilt doen. Kies je voor de optie 'take a look', dan stijgt een drone op vanuit zijn rustplaats (dak van garage, balkon etc.) en blijft deze vlakbij de persoon hangen. Door de camera kan je zien wie het is, en aangeven of het veilig is of niet. Is het niet zo, dan brengt de app je meteen in verbinding met de politie.

Alleen al het woord 'kunstmatige intelligentie'  is iets dat de meeste mensen de stuipen op het lijf jaagd. We denken aan futuristische films met robots die de controle overnemen. Toch heeft zo' n systeem voordelen over een ouderwetser alarmsysteem. Nog steeds moet de politie vaak uitrukken voor vals alarm. Maar of dit de oplossing is...wie zal het zeggen.  

https://www.youtube.com/watch?v=-YULTLdOGII

 sunflower sunflower 01

Sunflower labs drone jpg     

 

Bron: drone-nieuws.nl

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.