Blog


Naast een drone nu ook flight-planningsoftware van Intel

Laatst aangepast op vrijdag, 03 februari 2017 11:09
Geschreven door 

Intel is nog niet uitgekeken op mogelijkheden met drones.

Niet zo lang geleden kwam Intel met haar eerste drone, de Intel Falcon 8+. Helemaal hun idee was het ook weer niet, maar Intel heeft het Duitse bedrijf Ascending Technologies overgenomen die het ontwerp had klaarliggen. De Intel Falcon 8+ is ontworpen voor de industrie. Om dit makkelijker te maken komt Intel nu met mission control software. Zo kan de drone automatische vluchten uitvoeren. Ook deze technologie is niet van hun, maar van het Duitse chipbedrijf MAvinci dat eveneens overgenomen is door Intel.

MAvinci was al langer bezig met flight-planningsoftware ontwikkelen. Deze kennis, plus de 20 werknemers van MAvinci komen nu bij Intel terecht. Zo gaan ze samenwerken met de hardware experts van Ascending Technologies. 

Het idee achter de flight-planning is een desktop app waarmee je de drone een ingestelde route kan geven om te vliegen. Dit doe je van tevoren en de drone doet daarna het werk. Geen piloot meer nodig. Tijdens te vlucht wordt de drone gevolgd op de app en kan je precies zien waar hij is, hoe hoog hij zit en wanneer hij klaar is. Door de automatisering is er minder kans op een fout of crash.

De app zal uiteindelijk ook beschikbaar zijn voor andere drones. 

22 preFlightFPcoverageOK 1

 

 

Bron: drone-nieuws.nl

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.