Blog


Aanval op de drone geopend

Laatst aangepast op vrijdag, 03 februari 2017 11:14
Geschreven door 

Amerikaans wetenschap- en technologie ontwikkelingsbedrijf komt met een wapen om drones neer te halen.

 De DroneDefender: het ziet eruit als een kruising tussen een scherpschuttergeweer en een kettingzaag. Een uitvinding van Battelle, een Amerikaans bedrijf die zich bezig houdt met de veiligheid. Het doel van de DroneDefender is om drones veilig neer te halen. Dit kan op twee manieren.

Het apparaat kan zorgen voor een verstoring tussen de drone en de remote van de dronepiloot. Hierdoor denkt de drone dat deze niet meer wordt bestuurd. Het kan dat de drone dan naar beneden crasht. Echter kan de DroneDefender ook de besturing overnemen en de drone rustig terugzetten aan de grond. De tweede manier is door het GPS signaal te verstoren. 

Op dit moment wordt het wapen getest door het Amerikaanse ministerie van Binnenlandse Veiligheid en het leger. Waar het vooral voor bedoeld zou zijn is het weghouden van drones bij o.a. vliegvelden, oorlogsgebieden of het Witte Huis. Battelle is echter aan het zoeken naar een mogelijkheid op de consumentenmarkt. Zo zouden mensen drones tegen kunnen houden over privéterrein te vliegen. Dat is nu alleen nog ver weg. 

 

dronedefender

Bron: drone-nieuws.nl

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.