Blog


Drones vliegen in en om ' s werelds grootste vliegtuig

Laatst aangepast op maandag, 10 oktober 2016 09:40
Geschreven door 

De Ukrainian Association of Drone Racing (UADR) kreeg een kans uit duizenden: met drones rondom en zelfs in een immens vliegtuig vliegen.

De Antonov AN-225 heeft de bijnaam "Mriya" wat "droom" betekent in het Oekraïens. Het werd in origine gebouwd om een Russische space shuttle te vervoeren. Het vliegtuig heeft een spanwijdte van 88 meter en een gewicht van 175 ton. Hiermee is het vrachtvliegtuig de grootste en zwaartste ooit.

De UADR kreeg de unieke kans om met hun drones rondom het vliegtuig te vliegen. Bang voor een crash zijn ze niet; de drones gaan rakelings langs het vliegtuig. Alsof dat nog niet bijzonder genoeg is wordt het vrachtruim geopend waar ze met gemak 2 drones tegelijk naar binnen laten vliegen en mensen en ladders ontwijken. Unieke beelden levert het op.

Drones en vliegtuigen zijn normaal geen goede combinatie. In de buurt van een vliegtuig vliegen is een van de domste dingen die je kan doen. Toch zien we hier en daar wat uitzonderingen op de regels, zoals dit unieke voorval.

https://www.youtube.com/watch?v=v3hZAJwlL54

 

vrachtvliegtuig

 

 

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.