Blog


De eerste Mavic in Nederland: review

Laatst aangepast op vrijdag, 03 februari 2017 11:40
Geschreven door 

Wij bij Dronevlieger kregen de vraag van DJI Europe of we op 4 & 5 oktober 2016 op de TechDays demonstraties wilde vliegen met hun drones. Helaas kon onze eigen dronepiloot Niels Voorn niet aanwezig zijn. Daarom vroegen we dronepiloot Rene Sebastian om mee te gaan. Op de tweede dag kregen we een mooie verrassing: de eerste Mavic pro in Nederland werd meegebracht. Daarmee zijn wij de eerste die ermee gevlogen hebben in Nederland! Onze dronepiloot deelt graag zijn ervaringen met jullie. 

 Wij hebben de Mavic indoor gevlogen, dus nog niet de volle ervaring ervan kunnen meemaken. Hij is nog kleiner dan verwacht aan de hand van foto’ s en video’ s. Het uitklappen is in het begin even wennen, want het ene setje moet je opzij klappen en de andere van onderen naar boven. Er zit een bepaalde volgorde in die je moet aanhouden voor het inklappen, maar aan het einde van de middag had ik het al zo goed door dat het automatisch goed ging. Even wennen, daarna is het makkelijk. 


De eerste vlucht had ik hem al snel in de lucht hangen. Ik hoefde niks geks te doen, de app werkt direct op de controller. We hadden meteen beeld en na een korte dubbelcheck hing hij al in de lucht. Dat is ook het voordeel van de Mavic dat hij zo plug and play is: uitklappen en vliegen.

We hebben de Mavic dus niet buiten kunnen testen, maar voor binnen is hij wonderbaarlijk goed. De phantom 4 bleef binnen al door zijn vision-systeem super goed stilhangen, maar de Mavic weet het zwaar te overtreffen. Hij is heel makkelijk te vliegen. Alle makkelijke eigenschappen van de phantom 4 zitten hier ook weer in. Ik durfde met de phantom 4 al makkelijker mensen te laten vliegen die geen ervaring hebben, maar met de Mavic is het nog makkelijker. Het is ontzettend makkelijk om te vliegen. Dat komt ook door zijn vision-systeem dat hij heel goed zijn positie weet binnen een bepaalde ruimte. Dus ook op een moeilijke plek vliegt hij super goed. Wat betreft de batterijduur is hij ook top. Het zit tegen de 25-30 minuten.

Wat betreft de beeldkwaliteit kan ik helaas niet veel zeggen. Ik heb heel kort een SD-kaart erin gedaan maar heb niet met een scherm voor me gevlogen. Hij was helaas niet goed scherp gesteld en het licht was binnen ook erg slecht. Ik kan er dus helaas geen uitspraak over doen. Daarmee ben ik ook benieuwd hoe dat buiten zou zijn.

Ik heb een hele goede ervaring gehad met de Mavic. Hij is zo makkelijk en snel te vliegen. En wat ook fijn is, is dat je hem met de controller kan besturen, maar als je die niet bij je hebt kan je de Mavic ook nog op de Wi-Fi modus op je telefoon vliegen. Ik ben nu nog het meest benieuwd naar hoe hij buiten vliegt.

WhatsApp Image 2016 10 07 at 09.34.49

Bron: drone-nieuws.nl

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.