Blog


LG onthult G5 Smart Controller voor drones

Laatst aangepast op woensdag, 24 februari 2016 15:06
Geschreven door  Niels Voorn

De LG Smart Controller, voor LG's nieuwe telelfoon de G5, waarmee drones op eenvoudige wijze bestuurd kunnen worden, is aangekondigd. Voor de ontwikkeling van de controller werkte LG samen met dronefabrikant Parrot.

De LG G5 is de nieuwe smartphone van LG, die dit jaar nog uit moet komen. Naast de presentatie van het toestel komt LG ook met een nieuwe accessoirelijn, waar de LG Smart Controller een van is. Met de groeiende populariteit van drones in het achterhoofd wilde LG het besturen van een drone vereenvoudigen. Met de nieuwe LG Smart Controller is het mogelijk je drone te verbinden met je LG G5 en deze te besturen door middel van een joystick, terwijl de G5 je vanuit een speciale mount voorziet van een live videofeed.

Voor de lancering van de LG G5 kondigde de fabrikant, naast de Smart Controller, ook diverse anders ‘Companion Devices’aan, zoals een VR-bril en een 360 camera. Ook presenteerde LG de Rolling Bot, een gave camerarobot met 8 megapixel camera die veel gelijkenis vertoont met de BB-8 droid uit Star Wars.

image

Helaas heeft LG verder weinig informatie over de Smart Controller gegeven. Zo weten wij nog niet met welke drones je hem kan gebruiken (vanuit gaande dat het alle parrot drones worden), of welke prijs het gaat hebben. De release datum is helaas ook nog niet bekend.