Blog


Intel en AT&T onderzoeken 4G-drones

Laatst aangepast op woensdag, 24 februari 2016 15:07
Geschreven door  Niels Voorn

Intel is momenteel samen met AT&T aan het kijken om drones met 4G-internet te kunnen verbinden. De bedrijven onderzoeken de mogelijkheden naar het verbinden van drones met het LTE-netwerk, wat het vliegen met drones op grotere hoogtes mogelijk kan maken.

Intel en AT&T presenteren hun samenwerking deze week tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

Fira barcalona

In een persbericht nodigen de bedrijven geïnteresseerden uit om tijdens het Mobile World Congress, wat van 22 t/m 25 februari plaats vindt, in Barcelona.

Het besturen van een drone en het streamen van beeld via 4G of 5G biedt nieuwe mogelijkheden. Zo zouden 4G-drones uitkomst kunnen bieden in de connectiviteitsproblemen van traditionele drones op grote hoogtes. Daarnaast heeft men via het LTE-netwerk een veel groter bereik dan de beperkte radiografische of WiFi-zendcapaciteiten van huidige controllers. 4G-drones kunnen zo zelfs uit het zicht van de drone-piloot bestuurd worden, mits dit in de toekomst door de wetgeving wordt toegestaan.

De betrouwbaarheid van het netwerk is uiteraard wel van groot belang. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat tijdens de verbinding met de drone er storing optreed door het 4G netwerk. Er zal dus nog wel gewerkt moeten worden aan een eventueel backup plan. Toch is het een mooi vooruitzicht voor de toekomst.

image

Intel en drones
Dat Intel brood ziet in drones is geen geheim meer. In 2015 investeerde Intel 53 miljoen euro in Yuneec en eerder dit jaar werd Ascending Technologies door Intel overgenomen. Begin januari verkreeg Intel een vermelding in het Guiness Book of Records door 100 drones tegelijkertijd in de lucht te laten vliegen. Het is dus een speler om goed in de gaten te houden.