Blog


Drones zorgen voor ongelukken in Nederlandse TV programma's

Laatst aangepast op maandag, 25 januari 2016 13:51
Geschreven door 

Ieder programma op Nederlandse televisie maakt wel gebruik van drones, echter gaat dit niet altijd even soepel zo vertelde Derk Bolt (60), van spoorloos ons.

Het programma Spoorloos maakt sinds kort gebruik van drones. Ze moeten behoorlijk wennen aan moderne opnameapparatuur als drones met een camera. Dat vertelt Derk Bolt in de Mikro Gids. Spoorloos bevat sinds kort drone beelden. “Ja, we maken opnamen met een drone, zodat we beter kunnen laten zien waar we zijn. Met alle zenuwachtige gevolgen van dien. Want zo’n ding ben je ook wel eens kwijt. Dan heb je hem nét over een riviertje laten vliegen, maar zie je hem niet meer omdat ie tegen de bosjes valt.”

Ontzettend lastig, vinden Bolt en zijn mannen het. “Het is moeilijker dan je denkt, maar wel heel leuk om te proberen. In Thailand konden we bijvoorbeeld heel mooi laten zien hoe groots en wijds de rijstvelden waren.”
Het is natuurlijk lastig te zeggen wat het problem zou kunnen zijn geweest maar 9/10 ongelukken met drones komt door de piloot zelf. Het is daarom ook aan te raden (en goedkoper) om profesionele bedrijven in te huren voor klussen met drones. Ook kan je op dronevlieger tips lezen over drones!

De aflevering in Thailand was onlangs te zien op NPO 1. “In Thailand heb ik een buitengewoon bijzondere zoektocht gehad. Ik stond tot aan mijn knieën in de rijstvelden met een oud boertje te praten, die – volgens alle gegevens – de vader was van zoekster Athicha.” “Zij werd als baby achtergelaten in een hotelkamer, met een briefje met de namen van haar biologische ouders. De man zei: ‘Ik heb geen idee waar u het over heeft.‘” Hierin is gebruik gemaakt van mooie drone beelden.

Niels

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.