Blog


Mag ik met mijn drone de piste op?

Laatst aangepast op dinsdag, 12 januari 2016 12:32
Geschreven door 

Een vraag die nu veel gesteld wordt is of de drone mee op wintersport mag, veel mensen bedenken zich niet eens dat het wellicht helemaal niet mag, of juist wel? 

Het antwoord is helaas ook dit jaar weer een dikke NEE. Net zoals vorige jaar dat Aspen er een duidelijk beeld aan heeft gegeven mag het dit jaar ook niet meer in de rest van de wereld.

We nemen als voorbeeld Oostenrijk. Volgens de officiële regelgeving, die je op de website van de Oostenrijkse luchtvaartautoriteit Austro Control (in het Duits) kunt nalezen, mag je alleen vliegen met je drone binnen zicht van jezelf en moet je beschikkben over een licentie. Daarnaast moet je drone voorzien zijn van een PH kenteken. Deze krijg je alleen bij goedkeuring van je drone in Nederland. Daarnaast moet je ook verzekerd zijn voor WA schade die je drone kan aanrichten. Daarnaast is het, ondanks dat je voldoet aan het hierboven genomoede, het altijd verboden is om boven mensen te vliegen en aangezien er mensen over een piste skien is het dus verboden hier overheen te vliegen.

Als laatste heb je ook in het buitenland je te houden aan het niet vliegen binnen een CTR zone. Bij Inssbruck is zo'n CTR zone, dit betekend dat je sowieso niet mag vliegen in de gebieden als Mayrhofen, Ehrwald, Fugen en Seefeld. 

Het is dus verboden met je drone de piste op te gaan.

Niels

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.