Blog


Ontbossing bestrijden met drones

Laatst aangepast op maandag, 14 november 2016 13:37
Geschreven door 

Brits bedrijf wil doormiddel van drones 1 miljard bomen per jaar planten.

Per jaar worden er ongeveer 26 miljard bomen gekapt om ruimte te maken voor landbouw, groeiende steden, mijnen, en de hout industrie terwijl er slechts een klein deel van deze bomen wordt terug gepland. Er verdwijen dus meer bomen dan dat er bijkomen en dit is één van de oorzaken van de versterkte klimaat verandering.

Het bedrijf BioCarbon Engineering wil de ontbossing tegen gaan door per jaar één miljard bomen te planten met behulp van drones. Momenteel worden bomen met de hand gepland maar dit is erg duur door de vele manuren die er in gaan zitten en daarnaast gaat het ook nog eens hartstikke traag.

Het bedrijf gaat daarom drones inzetten om effiecienter bomen te planten, eerst wordt er een drone op uit gestuurd om een gebied in kaart te brengen, na dat dit is gebeurd worden er andere drones ingezet die een voorgeplande route vliegen uitgerust met zaadjes in een voedingsrijke rel die doormiddel van een luchtdruk bus vanaf een 2 meter hoog de grond in worden geschoten. Hierna kunnen de drones worden gebruikt om de nieuwe bossen te monitoren.

Door het gebruik de van drones is het ook nog eens makkelijker om moeilijk terein te bebossen en bij de inzet van meerdere drones bestuurd door maar twee mensen kunnen er per dag bijna 40.000 zaadjes de grond in worden geschoten.

“Onze oplossing combineert de positieve elementen van deze twee methoden. Ten eerste, door het planten van ontkiemde zaden met behulp van precisielandbouw-technieken, verhogen we de opname. Ten tweede vermindert onze schaalbare, geautomatiseerde technologie aanzienlijk de mankracht en hiermee ook de kosten. Tot slot leveren de drones waardevolle informatie op over het planten van patronen, landschapontwerp en de juiste timing.”, aldus BioCarbon Engineering.

BioCarbon Engineering hoopt het eerst prototype eind dit jaar af te hebben.

 

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.