Blog


Drones gaan helpen schade in kaart te brengen in Nepal

Laatst aangepast op maandag, 14 november 2016 12:40
Geschreven door 

Na de tweede zware aardbeving in Nepal krijgt het land hulp van buurland India die een team met drones naar het rampgebied sturen om de schade op te nemen.

De aardbeving die op 25 april in Nepal plaatsvond heeft enorm veel schade toegebracht, het dodental is inmidels al gestegen naar 4.349 mensen en zijn er meer dan 7.000 gewonden gevallen. In de hoofdstad Kathmandu ligt de infrastructuur bijna plat, het is moeilijk van de ene naar de andere plek te komen in de stad en daar komt nog eens bij dat de communicatie er niet veel beter aan toe is. India stuurt daarom een team met drones naar Kathmandu om een goed beeld te krijgen van de daadwerkelijke shade.

De drones gaan vanuit de lucht foto's maken om te zien welken gebouwen er nou eigenlijk allemaal in zijn gestort, daarnaast kunnen de drones door de ramen van deels ingestorte gebouwen filmen om te zien of er nog overlevenden binnen zijn. De autoriteiten zeggen dat het zeer belangrijk is om binnen 3 dagen de reddingsacties goed op gang te hebben, daarna wordt de kans op het vinden van levenden onder het puin steeds kleiner, al helemaal na de 2e aardbeving.

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.