Blog


Behoud traditionele wijnbouw op Lanzarote

Laatst aangepast op zondag, 29 november 2015 17:55
Geschreven door 

Wij van dronevlieger dragen graag ons steentje bij aan een duurzame samenleving en zijn onlangs naar Lanzarote geweest voor wel een heel bijzonder project: het behoud van de tradionele wijnbouw op Lanzarote. Wij hebben voor de project een heel toffe video gemaakt om meer donaties op te halen!

De wijnvelden van La Geria op het Canarische eiland zijn oogstrelend. Elke druivenrank heeft zijn eigen kuiltje met vulkanische korrels en daaromheen een handgebouwd muurtje van lavastenen tegen de wind. De afgelopen vijf, zes jaar is de regio sterk in gevaar gekomen. Boeren verlaten hun land en de grond blijft verwaarloosd achter. TUI Care Foundation en Dronevlieger steunen een project om dit cultureel erfgoed van de traditionele wijnbouw te behouden.

Wij zijn daarom samen met TUI naar Lanzarote afgereisd om een reportage te maken over hoe het gebied ervoor staat. Van Dronevlieger is slechts een cameraman meegegaan met TUI, dit omdat uiteraard zo veel mogelijk opbrengsten naar het project moeten gaan in plaats van naar de productie. Het was een enorme uitdaging maar we hebben alles uit de kast getrokken om een super vette video te maken. Onze drone piloot Niels heeft hard gewerkt en het zo voor elkaar gekregen om in slechts een paar dagen de grondcamera te laten draaien, geluidsopnamen te maken, een timelapse te maken en ook nog eens met de drone te vliegen en filmen. Het resultaat? Een prachtige video waarin de wijncultuur van Lanzarote tot in detail en met veel gevoel in kaart wordt gebracht. Bekijk hier de video en laat ons weten wat je ervan vindt. En bovenal, vergeet niet te doneren aan dit prachtige project.

Niels

E-mailadres Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.